Samen naar
een duurzame oplossing

Welkom bij Seen Familierecht

Seen Familierecht is de plek voor al uw vragen betreffende het familie- en jeugdrecht. 

Yvette Seen houdt kantoor in Enkhuizen maar op verzoek kan ook elders in het land worden afgesproken. Afstand of locatie mag nooit een belemmering zijn of een reden waarom ouders niet de benodigde hulp krijgen die zij nodig hebben.

Yvette is gespecialiseerd familie- en jeugdrecht advocaat, (scheidings)mediator en ouderschapscoördinator (PC). Of het nou om een echtscheiding gaat, een verzoek om gezag of alimentatie, het uitgangspunt is altijd: eerst samen in overleg. Bij voorkeur via mediation, behoort dat niet (meer) tot de mogelijkheden dan door gezamenlijk overleg met ieders eigen advocaat. Parenting Coordination behoort ook tot de mogelijkheden. Mocht het echt niet anders kunnen dan zal zij de stap naar de rechter zetten en helemaal voor uw zaak gaan, waarbij zij uw belang, maar met name die van de (eventuele) kinderen, voorop stelt.

Wat doe ik?

Ik help ouders en ex-partners graag zoeken naar een duurzame oplossing voor hun geschil. Of dit nou een passende zorgregeling is voor de kinderen of een financiële bijdrage in het levensonderhoud van een van de partners. Samen tot een oplossing komen is voor iedereen beter. 

 

Waar kan ik u mee helpen?

Hoe doe ik dat?

Bij een advocaat denkt men veelal gelijk aan procederen, maar ik doe zoveel meer dan dat.  Ik adviseer en begeleid ouders en ex-partners, ik bemiddel als mediator (veelal ten behoeve van de echtscheiding) en daarna als ouderschapscoördinator. Zijn mediation of PC geen mogelijkheid meer dan biedt een viergesprek in veel gevallen nog een uitkomst. Pas als het echt niet anders kan, wordt de gang naar de rechter ingezet. 

Advies

"spijt krijg je niet van de dingen die je gedaan hebt, maar van de dingen die je niet hebt gedaan"

Mediation

“De richting van de wind kan je niet veranderen, wel de stand van je zeilen”

Parenting Coordination

“Conflicten zijn onvermijdbaar, maar strijd is een keuze”

Vier gesprek

“Het is nooit te laat om alsnog het gesprek aan te gaan”

Procedure

De gang naar de rechter: voor als het echt niet anders kan.

Emoties

Het spreekt voor zich dat bij familie- en jeugdzaken veel emoties spelen. Als geen ander weet ik om te gaan met dit soort situaties.

Ik ontzorg, u heeft al genoeg aan uw hoofd

Als je een advocaat of mediator nodig hebt, is dat vaak al heftig genoeg. Je wilt je niet bezig houden met allerlei regels en voorschriften en ook niet tien keer je verhaal moeten doen. Daarom pak ik het anders aan. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak en gehoord voelen. Ik houd van een no nonsens aanpak. Er heerst een laagdrempelige sfeer, iedereen kan gewoon binnenstappen en als je belt krijg je gewoon mij aan de lijn.

Over mij en mijn werkwijze

Ik ben Yvette Seen. Opgegroeid in Luxemburg, gestudeerd in Leiden en inmiddels al weer jaren met mijn man en twee dochters woonachtig in West Friesland. Ik ben van nature vrolijk, open en een echte verbinder. Ik help ouders en ex-partners graag zoeken naar een duurzame oplossing voor hun geschil. Of dit nou een passende zorgreling is voor de kinderen of een financiële bijdrage in het levensonderhoud van een van de partners. Samen tot een oplossing komen is voor iedereen beter.

mr. Yvette A.R. Seen

Advocaat - Mediator - PC

Het laatste nieuws

Yvette Seen

Parenting coordination (PC)

Parenting Coordination (PC) ofwel ouderschapscoördinatie – voor hulp bij een geschil over het ouderschapsplan. Vandaag begonnen aan een nieuwe opleiding: Parenting Coordination. Een nieuwe manier

Lees verder »