ons kantoor is gesloten van 28 juli tot 21 augustus vanwege vakantie

Enkhuizense advocate Yvette Seen wil scheidende ouders uit de rechtbank houden – Noordhollands Dagblad

Yvette Seen staat bij een scheiding ouders voortaan alleen nog samen bij.

In haar sfeervolle kantoor in Enkhuizen begint ze haar verhaal. „Mijn missie is om ouders uit de rechtbank te houden. Want feitelijk vraag je aan een willekeurige derde, de rechter, ’Hee, wat moeten wij met Pietje doen?’. Kent hij Pietje, ziet hij Pietje? Onder de 12 jaar zeker niet. Dan wordt het kind onderdeel van twee processtukken, waarin ouders alle oude stront uit het verleden naar boven halen en moet de rechter daar in een klein uur een beslissing over nemen. Dat voelt niet meer goed voor mij.” Dus staat ze ouders voortaan alleen nog samen bij en doet dat, en daarin is ze uniek, op drie verschillende manieren:

Tijdens een scheiding waarbij ze coaching, mediation en advocatuur combineert, of ná een scheiding als Parenting Coordinator waarbij ze ouders bij ontstane issues helpt er zonder rechter uit te komen en ten derde bestaat er sinds kort de PGTO, procedure gezamenlijke toegang ouders, waarbij ouders in of na het scheidingstraject samen voor de rechter komen en zij ze daarin begeleidt. „Er is een last van me afgevallen nu ik doe waar ik voor sta.”

Yvette is Nederlands van geboorte, maar vertrekt als vijfjarige met haar ouders en oudere broer en tweelingbroer naar Luxemburg. Na de middelbare school gaat ze, om vervolgens nooit meer weg te gaan, naar Nederland om in Leiden rechten en criminologie te gaan studeren.

Lees hier verder op noordhollandsdagblad.nl.