ons kantoor is gesloten van 28 juli tot 21 augustus vanwege vakantie

Ouders of rechter: Wie weet het nou eigenlijk beter?

Ik ben ervan overtuigd dat scheidingen niet in de rechtbank thuis horen en dat ouders zélf beter weten wat goed voor hun kinderen is, dan een rechter die deze ouders één uurtje gezien heeft en de betreffende kinderen niet eens kent.

Ik heb een drastische keuze gemaakt. Nou ja, voor mijn gevoel zat het er al een hele tijd aan te komen, maar iets hield me tegen.

Ik ben ervan overtuigd dat scheidingen niet in de rechtbank thuis horen en dat ouders zélf beter weten wat goed voor hun kinderen is, dan een rechter die deze ouders één uurtje gezien heeft en de betreffende kinderen niet eens kent.

Wij advocaten houden het systeem zoals dat nu is, in stand. Als alle familierechtadvocaten hun klanten erop zouden wijzen dat een gesprek noodzakelijk is, kan een procedure in veel gevallen zelfs voorkomen worden.

Nu ik geen invloed uit kan oefenen op anderen en alleen in de hand heb wat ik zelf doe, heb ik besloten niet meer hieraan mee te doen. Ik wil geen ouders meer tegenover elkaar in de rechtbank. Ik wil ze naast elkaar aan tafel.

Ik heb dan ook besloten geen zaken op tegenspraak meer aan te nemen. Dat zijn zaken waarbij ouders en hun advocaten tegenover elkaar in de rechtbank staan en waarbij ze de rechter vragen de knoop door te hakken. Vanaf nu sta ik ouders alleen nog samen bij. Dat voelt niet alleen beter voor mij maar is in het belang van al die betrokken kinderen van gescheiden ouders.

Wie doet er mee?

(4) Post | Feed | Linkedin

Lees meer over dit onderwerp op advocatenblad.nl/afscheid-van-het-toernooi-model.