ons kantoor is gesloten van 28 juli tot 21 augustus vanwege vakantie

samen tot het beste resultaat

Over mij

Ik ben Yvette Seen. Opgegroeid in Luxemburg, gestudeerd in Leiden en inmiddels al weer jaren met mijn man en twee dochters woonachtig in West Friesland. Ik ben van nature vrolijk, open en een echte verbinder. Ik help ouders en ex-partners graag zoeken naar een duurzame oplossing voor hun geschil. Of dit nou een passende zorgregeling is voor de kinderen of een financiële bijdrage in het levensonderhoud van een van de partners. Samen tot een oplossing komen is voor iedereen beter.

Mijn werkwijze

In 2011 ben ik beëdigd als advocaat. Omdat ik al snel merkte dat in het familierecht de rechtszaal niet altijd de beste oplossing is om een conflict te beslechten en het nooit te laat is om alsnog met elkaar in gesprek te gaan, organiseerde ik steeds vaker zogenaamde vier-gesprekken: een gesprek met twee partijen en diens twee advocaten. Steeds vaker deed ik dit soort gesprekken en het viel mij op dat sommige gesprekken beter verliepen dan anderen. Ik zag ook dat dat bepaalde advocaten bepaalde vaardigheden toepasten waardoor partijen nader tot elkaar kwamen. Dat vond ik fascinerend en zo bevredigend, dat ik meer hierover wilde weten. Bij navraag bleken dit advocaten te zijn die ook mediationskils bezaten en dat heeft mij er toe doen besluiten ook familie-/scheidingsmediator te worden. Ik wilde mensen ook op deze manier nader tot elkaar weten te brengen. Sinds 2017 ben ik dan ook mediator en in 2020 heb ik ook nog de driejarige specialisatieopleiding van de vereniging voor familierecht- en scheidingsmediator afgerond. 

Bij voorkeur sta ik mensen bij op basis van mediation. Niets geeft mij meer voldoening dan als partijen samen onder mijn begeleiding mooie afspraken op papier weten te zetten. Als advocaat procedeer ik nooit lichtvaardig en zeg ik waar het op staat. Heeft u geen zaak? Dan zeg ik dat ook. Heeft u wel een zaak, maar wegen de kosten niet op tegen de baten? Dan zeg ik dat ook! 

mr. Yvette A.R. Seen

Advocaat - Mediator