ons kantoor is gesloten van 28 juli tot 21 augustus vanwege vakantie

Beginnen met mijn eigen bedrijf in Lockdown

Daar zit ik dan… Maandag 14 december 2020. De kinderen op de opvang en ik ben aan mijn website aan het werken (die komt voor de Kerst online). Langzaam stromen de berichten binnen. Het AD kopt “harde Lockdown op komst: Nederland een maand op slot”. Mijn broer stuurt een filmpje door van lange rijen voor de Gall en Gall. Op de groepsapp van de oudercommissie worden zorgen geuit, gaat ook de kinderopvang weer dicht?

Als ik ’s middags mijn dochters ophaal van de opvang, heerst er een rare sfeer. Ik hoor oudere kinderen van de BSO vol ongeloof tegen hun ouders zeggen: “Gaan de scholen écht dicht?!” De leidsters maken zich zorgen, hoe gaan al die werkende ouders dit 5 weken lang regelen? Mijn dochters geven de leidsters nog een laatste dikke knuffel en dan gaan we. Succes roepen ze nog, want ja op 1 januari 2021 begin ik voor mezelf en dat nu in Lockdown!

Had ik dit verwacht? Nou nee… Had ik dit moeten zien aankomen? Misschien, misschien ook niet. Heeft het zin me hier druk over te maken? Nee. Verandert dit mijn plan om voor mezelf te beginnen? Nee, nou dan is het duidelijk: niet mokken, niet zeuren, gewoon de schouders eronder!

Hoe gaan we dit doen? Mijn man en ik leggen onze agenda’s naast elkaar, vanaf 23 december had mijn man al vrij gepland. Omdat ik mijn laatste vakantiedagen aan het opnemen ben, ben ik ook gewoon thuis maar er moet nog wel het een en ander geregeld worden voordat ik 1 januari als zelfstandige verder kan, dus maken we afspraken wie wanneer kan werken en wie de kinderen heeft.

Nu alleen nog een plan hoe ik in januari met de Lockdown omga. Nou simpel! Ik volg de RIVM richtlijnen en een beetje van mezelf. Afspraken kunnen gewoon doorgaan, bij voorkeur online via Zoom, Skype of Microsoft. Echtscheidingsmediations kunnen online maar ook fysiek plaatsvinden tenzij er (milde) klachten zijn zoals keelpijn, neusverkoudheid, hoesten en/of koorts. Er worden geen handen geschud, er wordt 1.5m afstand gehouden, klanten worden verzocht hun handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen. De deurklinken, tafel en stoelen worden na ieder bezoek gedesinfecteerd en in verband met de ventilatie in de spreekkamer wordt niet meer dan één afspraak per dag ingepland.

Ja, had ik me het begin van mijn eigen kantoor anders voorgesteld? Jazeker! Maar laat ik me daardoor uit het veld slaan? Nee zeker niet! Ik ga gewoon vol goede moed verder waar ik gebleven was! En weet je wat? Ik kijk er zelfs naar uit! 2021 kom maar op! Met of zonder Lockdown wordt dit een heel bijzonder jaar.